• Анонимни Алкохолици - Форум • Виж темата - Сега искам и мога да живея

  Сега искам и мога да живея

  Сега искам и мога да живея

  Мнениеот petrus » Съб Фев 25, 2012 10:04 am

  Днес стават 11 месеца откакто не пия. Разликата е, че сега искам и мога да живея. Заради милостта на Бог. Заради Програмата на АА.
  Сутринта правих сладкиш. После без да искам го счупих като го местех от тавата. Пооправих го и го позалепих и видях, че не е такава голяма катастрофа, че се е счупил. И пак може да се яде. Не съм безгрешна, мога да го гледам сега сладкиша и да го разрежа, да си призная че съм го счупила и да не съм нечестна. Няма самооправдания, които ме правят на жертва и ме отдалечават от хората около мен.
  Волята да израствам я имам и помощта от Бог също.
  Благодаря за помощта на всички сестри и братя. Без нея нямаше да се справя.
  Вярата, че днес е най доброто за мен не ме напуска. Трудностите ми са ежедневие, но ей така като сладкиша ги залепвам и продължавам. Не махам на всичко с ръка и да го захвърлям поради някакви си самооправдания. Продължавам с вярата която укрепва всеки ден, че това, което правя днес ще има някакво отражение в живота ми нататък.
  Няма място за разочарования сега в живота ми, на това място дойде една друга устойчивост към обстоятелствата в живота ми.
  Егоизма и егоцентризма ме съпътстват в определени ситуации, но съм благодарна на Бог, че ми дава да усещам че не се чувствам добре и да търся причината за това в мен. Понеже съм преживявала ситуации, които са идентични а съм ги прежвявала по различен начин. Даже нямаше хора, които да обвиня около мен. Та явно е че аз съм причината за различното възприятие на ситуацията.
  Вътре в мен продължава да живее малкото дете, което иска на всяка цена да е Номер едно и да бъде хвалено в училище и от мама и татко. Сега даже е по лошо, вече "порастналото" малко дете се е заобиколило с повече хора, които трябва да всяка цена да го харесат. И задачата му ставапо тудна. Даже невъзможна. Загубена кауза. Затова търся причините всеки ден във всяка ситуация, която се появи за моят стремеж да се харесам. И когато ги открия се моля Бог да ги отстрани. Просто и приложимо.
  Надявам се с подкрепата на АА да продължа да искам и да мога да живея.
  Пожелавам Ви още 24 часа трезвост.
  Аватар
  petrus
   
  Мнения: 22
  Регистриран на: Чет Яну 12, 2012 5:28 am

  Re: Сега искам и мога да живея

  Мнениеот admin » Съб Фев 25, 2012 12:20 pm

  Честито желая ти да не се отклоняваш от пътя на на щастливата съдба, и да израстваш все повече,
  Митака съм.
  Аватар
  admin
  Site Admin
   
  Мнения: 13
  Регистриран на: Чет Дек 29, 2011 5:24 pm

  Re: Сега искам и мога да живея

  Мнениеот katerinaleksandrova » Съб Фев 25, 2012 8:04 pm

  "Рядко сме виждали човек да се проваля, ако стриктно следва нашият път." - Глава Пета от Голямата Книга на Анонимни Алкохолици.
  Продължавай да следваш пътя стриктно, и приказката ще продължи, вярвам в това и съм убедена, вярата ни ще се увеличава, защото има дни като този днес, например.
  Поздравявам те.
  Аватар
  katerinaleksandrova
   
  Мнения: 57
  Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 6:54 am

  Re: Сега искам и мога да живея

  Мнениеот Иво » Нед Фев 26, 2012 8:33 pm

  Поздрави и от мен,Petrus.Спомням си деня в който за първи път ти прекрачи прага на АА в Стара Загора.Сигурно не ти е било лесно.Всъщност зная ,че не е лесно защото няколко месеца преди това и аз бях прекрачил този праг.На мен ми беше трудно,трудно ми беше да призная,че съм победен от алкохола,трудно ми беше да потърся помощ,трудно ми беше да осъзная ,че сам няма да се справя с този проблем,с тази болест която ме убиваше.Но аз исках да живея,не исках да умирам в лапите на това чудовище което се нарича алкохолизъм.Исках да живея но не можех,не знаех как да живея без алкохол.Самоубивах се всеки ден с поредната доза от смъртоносната отрова.Лудостта беше по-силна от мен исках да престана, исках да спра но не можех,бавно но сигурно вървях към смъртта,а исках да живея,ех колко исках да бъда свободен, да захвърля веригите на алкохолизма, но не можах,бях победен...Един ден и аз като тебе престъпих този праг,престраших се,нямах какво повече да губя,бях на границата на лудостта или смъртта.Не вярвах че мога да живея,без алкохол,страхувах се ,бях изпълнен с предразсъдъци и предубеждения,но не можех да живея повече по стария начин...Прекрачих прага...и открих хора като мене,хора които са били във хватката на алкохола дълго време,хора които се смееха ,говореха,живееха и...бяха трезви.Те имаха решение,бяха намерили изход от лабиринта на алкохолизма.Аз имах огромното желание да се отърва от алкохола исках да съм като тях,трезвен и щастлив.Хората с които се запознах ми показаха няколко стъпки...Днес съм трезвен,вече и аз като тебе Petrus,искам и мога да живея.Прага който престъпихме с теб съм сигурен,че ни отведе на един път.Това е пътя на трезвостта и щастливата съдба.Желая ти дълги години да не се отклоняваш от този път Petrus.На добър час.
  Аватар
  Иво
   
  Мнения: 3
  Регистриран на: Чет Яну 12, 2012 3:54 pm

  Re: Сега искам и мога да живея

  Мнениеот thlmobile » Сря Дек 12, 2012 4:02 am

  Първата стъпка от възстановяването е да се осъзнае нашият алкохолизъм и да се признае физическата болест.
  __________________________________________________________
  Thl ThL W1 ThL W2
  Аватар
  thlmobile
   
  Мнения: 6
  Регистриран на: Вто Дек 11, 2012 11:17 am


  Назад към Форум на анонимните алкохолици.

  Кой е на линия

  Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  cron