• Анонимни Алкохолици - Форум • Виж темата - Четири години без алкохол

  Четири години без алкохол

  Четири години без алкохол

  Мнениеот katerinaleksandrova » Пон Мар 10, 2014 8:33 am

  Четири години, днес, на 10.03. 2014 г. без алкохол.
  Само веднъж, на църквата, дякона ме убеди да взема хлебче потопено във вино, стоя до мен и ми казваше, че няма нищо страшно. Това се случи на 07.07. 2013 година, запомнила съм датата, защото татко има рожден ден на тази дата. По пътя към къщи, обсесията от алкохола се върна, много добре си спомням, вървя си с дякона, говорим си, и в главата ми се появи мисъл, ето, ха, пак си в капана, започвай отново, хохохо, отново ще се върнеш в капана ... Много се изплаших тогава, страшно много, още повече, че е рожден ден, и това пък допълнително ми носи някакви асоциации за празнуване, маси и тържества, които по стар народен обичай се поливат обилно с пиене. Ужас, едвам се прибрах, и си седнах на масата, хапнах си, и си хапнах накрая торта, което не си позволявам обикновено, и някак си се успокоих. Не знам откъде се появява това, нямам никаква идея, случаят е така стерилен, така да се каже, отишла съм на църква, слушала съм проповед, вървя с дякона, на пръв поглед, съм защитена отвсякъде, но обсесията се появи в главата ми, нападна ме, и тръгна да ме бие.
  За втори път тази обсесия се появи сега около Нова година, като гледах една голяма бутилка с вино, на терасата, свързана беше също така и с емоционално вълнение заради мъж. Не мога да си обясня какво стана, не знам какво се случи в главата ми, но опияняващото желание или усещане за мъж, ме накара да се загледам в бутилката, и 24 часа в главата ми стоя обсесията ... Много се изплаших, направо се изумих, как така, откъде, защо, какво стана, ами ако това остане в главата ми, ако не си отиде ???
  Какво направих тогава, облякох се, обадих се на една приятелка, и излязох навън, сред хората, мъжът, който предизвика това, го отписах, окончателно, ей така, просто край !
  Да, преди мислих, че една година е много, и е достатъчно, ще си получа една хубава лъскава диплома, на която ще стои една голяма шестица, ще бъда най-добрата, без конкуренция, и край, пълна сигурност, сто проценова сигурност, бетон, край, няма да има алкохол, нито съблазни, нищо, край, завинаги щастие, радост и цветя около мен ще се сипят :)
  Цял живот я търся тази сигурност, умирам си за нея, искам всичко да е сигурно, да има ей тук, до мен, налични много пари, налични хора, които да ме пазят, всичко, всичко да е гарантирано, и аз да си спя спокойно, и да нямам никакви грижи.
  Светът се оказа несигурно място, в което има всичко ... всичко, и това ме плаши, обърква ме, и ме притеснява...
  Светът и сега е несигурно място, аз трябва да се променя и да имам сили да живея в това несигурно за мен място, което обаче обичам страшно много, и харесвам, и искам да съм част от него :)
  Пробуждането, събуждането, осъзнаването е нещо изключително вълнуващо, като приказка е, и си струва усилията !
  Благодаря на всички, които ми помогнаха да направя възможно най-голямото си желание, да не пия, и да бъда достоен човек !
  Аватар
  katerinaleksandrova
   
  Мнения: 57
  Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 6:54 am

  Назад към Форум на анонимните алкохолици.

  Кой е на линия

  Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  cron